Raikas keittiö paperin valkoisella

Talo kahdelle -blogin Helena maalasi keittiön seinät ja liesituulettimen kuvun raikkaan valkoiseksi. Lue vinkit kestävien pintojen toteutukseen keittiössä.
Talo kahdelle blogi keittiö. Käytetyt tuotteet: Luja 20, Otex Akva

Käytetyt sävyt

Kestävää pintaa keittiöön

Helena maalasi keittiön seinät ja liesikuvun valkoiseksi puolihimmeällä Luja 20 pintamaalilla. Luja on paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle ja kovalle rasitukselle. Aina keittiön välitilaan ei tarvita laatoitusta tai lasilevyä, vaan voit käyttää kestävää maalia, joka kestää pyyhkimistä.

Seiniin ja liesituulettimen kupuun valittiin sävyksi suosittu F497 Paperi, joka löytyy Tunne Väri -kartasta. Mintun värisisissä keittiön kaapeissa on käytetty Symphony 2436 -värikartan sävyä J439.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.

Talo kahdelle blogi keittiö. Käytetyt tuotteet: Luja 20, Otex Akva
Talo kahdelle blogi keittiö. Käytetyt tuotteet: Luja 20, Otex Akva
Talo kahdelle blogi keittiö. Käytetyt tuotteet: Luja 20, Otex Akva
Talo kahdelle blogi keittiö. Käytetyt tuotteet: Luja 20, Otex Akva

Näin toteutat Helenan ideat

Seinän maalaus

1.    Puhdista seinäpinta liasta ja rajaa maalattavat alueet maalarinteipillä.
2.    Maalaa seinä Tikkurilan puolihimmeällä Luja 20 -pintamaalilla kahteen kertaan. Maalaamattomalle pinnalle suositellaan pohjamaaliksi Luja Yleispohjamaalia.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>

Liesikuvun maalaus

1.    Puhdista maalattava pinta liasta ja paikkaa mahdolliset kolot.
2.    Pohjamaalaa liesikupu Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.
3.    Maalaa kupu kahteen kertaan puolihimmeällä Luja 20 -pintamaalilla.

Tarvikkeet

Helenan keittiöön tarvittiin puolihimmeää Luja 20 pintamaalia Paperi-sävyssä 2,7 litraa. Maalitarvikkeet maksoivat alle 80 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.

Otex Akva

Otex Akva on vesiohenteinen pohjamaali tiukkaa tartuntaa vaativille ongelmapinnoille. Se on kevyt sivellä ja helppo telata

Maalarinteippi

Pintojen suojaamista ja rajaamista varten. Oiva apua kuvioiden tekemisessä. Tarjolla on useita eri leveyksiä, eri alustoille tarkoitettuja sekä erilaisella liimauskyvyllä varustettuja maalarinteippejä.

Yleissivellin S1

Laadukas keinoharjas helpottaa nopeasti kuivuvien tuotteiden työstämistä. Erityiset vesiohenteiset kaluste- ja lattiamaalit, lakat sekä paneelisuoja-aineet.


Maalaustelan varsi S18


Telakaukalo S19

Telakaukaloon kaadettua maalia on helppo annostella sopiva määrä tasaisesti koko telaan. Valitse telakaukalon leveys työkalun koon mukaan sopivaksi.

Helena Valtonen Talo Kahdelle -blogi

IDEAN TOTEUTTAJA: Talo kahdelle -blogin Helena

Talo kahdelle -blogissa seurataan värikästä talonrakennusprojektia. Raksaajina graafikko Helena Valtonen sekä lehmänhermoinen aviomies, onneksi kirvesmies. Mukana myös staffi Buugi.

Lue Helenan mietteet projektista blogissa >>