Tunto Hieno

Tunto Hieno – struktuuria seinille

  170

  Tunto Hieno

  Kosketeltavan kaunista pintaa

  Tunto Hieno on Tunto-sarjan hienojakoisin struktuuripinnoite. Sillä voit luoda yksilöllistä efektipintaa ja hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin. Työstötapoja ja värejä yhdistelemällä Tunto-pinnan mahdollisuudet ovat rajattomat.

  Kiilto
  Kiiltävä Matta
  • Varottava tuotteen jäätymistä
  • Uudelleen maalattava 5 h
  • Kosketuskuiva 1 h
  • ProductPage/Pictograms/ProductIntendedAreasForUse/IAW3/CeilingWall
  • Vesiohenteinen
  • 80% 5°C
  • Tuotteen riittoisuus karhealla pinnalla 1 m²/l
  • Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla 9 m²/l
  Tikkurila_Tunto_Hieno_Textured_Finish_Fine_2,7L.jpg
  Tunto Hieno

  Rauhallinen pinta ja aidon materiaalin tuntu

  Tunto Hienon pinta on kauniin huokoinen ja täyshimmeä. Siksi se soveltuu mainiosti esimerkiksi betonin jäljittelyyn. Käytä useampaa harmaan sävyä ja työstöön teräslastaa. Tarkemmat ohjeet Tunto-oppaassa.

  Rajattomasti työstömahdollisuuksia

  Tunnon kolmiulotteisen pinnan olemus syntyy työstäessä. Muotoile pintaa teräslastalla, kumilastalla, hammaslastalla, siveltimellä tai katuharjalla. Esimerkkejä näet oppaasta ja ideasivuilta.

  Tunto Hieno
  Tunto Hieno

  Väri ja pinta vuorovaikutuksessa

  Tunto-tuotteiden väriskaala huokuu vuoristojen vuosimiljoonaista rauhaa ja mineraalien kiteytynyttä voimaa. Tunto-värikartasta löydät upean valikoiman maanläheisiä värejä vaimeasta voimakkaaseen.

  Tuoteseloste

  Tunto Hieno

  Tyyppi
  Vesiohenteinen akrylaattipinnoite.
  Soveltuvuus
  Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnat, joihin halutaan kuvioitu pinnoite. Tunto Hieno on kevyttä levittää myös kattoihin.
  Käyttökohteet
  Seinät ja katot kuivissa sisätiloissa.

  Tekniset Tiedot
  Riittoisuus
  1-9 m²/l. Vaihtelee huomattavasti työstötavasta riippuen - Paksu telaus 1-1,5m²/l - Ohut telaus 4-5 m²/l - Sivelytekniinkka 2-2,5 m²/l - Paksu tapettilastalevitys 2-2,5 m²/l - Ohut teräslastalevitys 7-9 m²/l
  Ohenne
  Vesiohenteinen
  Varastointi ja kuljetus
  Suojattava pakkaselta.
  Käsiteltävä pinta-ala
  m
  m
  2.00 m2
  Maalin riittoisuus, kun pinta on…
  1L = 9 m2
  1L = 1 m2
  Pinnan käsittely
  kertaa
  Tuotteen menekki, kun pinta on…
  Litraa
  Litraa

  Ohjeita

  Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

  Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

  Pyöristä ylöspäin
  Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.