Ennusta väritrendejä Nina Bruunin tapaan

Sisustuksen väritrendejä voi oppia ennustamaan tarkkailemalla ilmiöitä ja muotimaailmaa. Tanskalainen sisustusvaikuttaja ja värikonsultti Nina Bruun sekä Tikkurilan värisuunnittelija Irina vinkkaavat, miten sisustustrendejä voi havaita ennen muita ja mitä trendejä nyt on nähtävissä. 

1. Tarkkaile muotitrendejä 

 Seuraavaa sisustussuunnittelun trendiaaltoa etsiessään Nina kääntyy usein muodin puoleen ja valikoi vaate-teollisuuden trendeistä kiinnostavimmat virtaukset. “Muoti on aina design-alaa edellä”, hän selittää.  
 

2. Tutustu kuluneisiin vuosikymmeniin 

Väritrendien ennustaminen vaatii maailman tarkastelua useammasta näkökulmasta. " Väritrendejä voi ennustaa myös kääntämällä katseensa kuluneisiin vuosikymmeniin. Suosikkisävyt palaavat sykleittäin muotiin”, Irina kertoo. 

3. Etsi inspiraatiota sosiaalisesta mediasta.  

Ninan näkemyksensä mukaan pitkä harmaan ja valkoisen voittokulku on taittumassa, kun sisustajat ympäri pohjoismaita ovat alkaneet valikoida vaaleiden sävyjen sijaan persoonallisempia paletteja. Inspiraatiota etsitään nyt perinteisten lähteiden lisäksi sosiaalisesta mediasta, joka on tuonut Välimeren värit ja Etelä-Euroopan sävyt lähemmäs Pohjolaa kuin koskaan. 

4. Inspiroidu matkalla 

Matkustaessaan Nina keskittyy matkakohteen värikarttaan: luonnon vivahteisiin ja ohikulkijoiden pukeutumiseen. “Milanossa ihastelen aina naisten pukeutumisen värikylläisyyttä”, selittää Nina. 

Katso Nina Bruunin haastattelu!                                    

Nina Bruun 

Trendianalyytikko ja suunnittelija  
Tanskalainen Nina Bruun on sisustusalan tunnettu vaikuttaja sekä palkittu väri- ja trendianalyytikko.  
 

"Väreistä on jälleen muodostumassa tapa ilmaista itseään".

 

Seuraa Ninaa Instagramissa: @nina_bruun