K319 Flamingo on Vuoden Väri 2019

Vuoden 2019 väri on persikkainen, mehukas ja elinvoimainen K319 Flamingo. Tutustu sävyyn, joka sisältää ripauksen auringonpaistetta ja leikkisyyttä!
Flamingot, Miamin aavistuksen haalentuneet maisemat, optimistinen tulevaisuus ja rajojen rikkominen toimivat inspiraation lähteenä Tikkurilan väriraadin tekemille värivalinnoille. Valintaraadin jäseninä toimivat Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalo, Tikkurilan väriguru Marika Raike, taiteilija Niclas Engsäll ja trendianalyytikko Susanna Björklund


Pöytä, Formverk. Tuoli, Formverk. Lamppu, Nomart. Matto, Matto Center.

Miksi K319 Flamingo? 


Vuoden väri valittiin sen elinvoimaisuuden ja leikkisyyden vuoksi. Aavistuksen vaaleanpunaiseen taittava K319 Flamingo huokuu positiivisia tunteita ja auringonsäteitä. 

Visuaalisuutensa vuoksi K319 Flamingo tuo mieleen kaikkea cocktaileista urheiluautoihin ja elokuvista kodinsisustukseen. Tämä sävy on itseilmaisun ja yksilöllisyyden ruumiillistuma. Se herättää ajatuksia ja tunteita ja toimii trendien, inspiraation ja avoimuuden symbolina. 

Koska aikaamme luonnehtii epävakaus, hektisyys ja ajoittain jopa kaoottisuus, menneiden ja huolettomien vuosikymmenien muisteleminen tuntuu lohduttavalta. Riemunhetkien ja iloisten värien kaipuu kasvaa kasvamistaan. Vuoden väri vastaa juuri tähän kaipuuseen. 

Uusi klassikko  


K319 Flamingo tuntuu upouudelta, vaikka samalla siitä huokuu jotain tuttua – mieti nostalgista Tyttökullat-tv-sarjaa tai brittiläisiä perinnevärejä ja tapetteja 50-luvulta. Tätä väriä löytyy luonnostakin, esimerkiksi eksoottisten lintujen höyhenpeitteestä ja merenelävien kuorista. 

Sisustusmessuilla ja catwalkeilla on jo tovin näkynyt kirkkaampia sävyjä ja leikkisää värien käyttöä. Vuoden väri tuo leikkisän asenteen nyt myös sisustukseen.  
Sohva, Nomart. Vaasit, Vepsäläinen. Matto, NestFactory.
Vinkki! Myös takan voi maalata trendikkäällä sävyllä. Lue ohjeet takan maalaamiseen >>

Miten käyttää sävyä K319 Flamingo 


Ilon lisääminen elämään ei ole koskaan pahitteeksi. Kokeile vuoden väriä lisäämällä sitä sisustukseesi ensin pienissä määrin, esimerkiksi tyynyllä, lampunvarjostimella tai taideteoksella. Kun saat tuntuman siitä, miten vuoden väri sopii kotiisi, voit käyttää sitä rohkeammin ja maalata sävyllä jonkin huonekalun tai seinän. 

Vuoden värikokoelma kutsuu sinut yhdistelemään saman värin eri sävyjä ja kokeilemaan epätyypillisiä väriyhdistelmiä. Vuoden väriä voidaan yhdistellä helposti kokoelman muihin punaisen sävyihin ja luoda näin harmoninen tunnelma huoneeseen. Persoonallisuutta sisustukseen tuot puolestaan yhdistämällä vuoden värin epätyypillisempään pariin, kuten keltaisen tai sinisen eri sävyihin.

Koti on omaa tilaasi, joten leikittele vapaasti!