Luo kaunis sisutus yhdistelemällä saman värin eri sävyjä

Saman värin eri sävyjen yhdisteleminen on tuttu trendi muotimaailmasta. Näin luot harmonisen ja elegantin sisustuksen helposti!

Harmoninen, mutta rohkea. Vain yhden värin käyttäminen ja sen eri sävyjen yhdisteleminen saattaa tuntua aluksi arveluttavalta. Kun tutustut syvemmin sävyn ulottuvuuksiin, saatat hurmaantua. Ota siis haltuun suosikkivärisi koko kirjo. 

Luo tyylikäs ja rauhallinen tunnelma huoneeseen maalaamalla seinä ja jalkalistat samalla maalisävyllä. Seinä on maalattu Harmony-sisustusmaalin sävyllä L396 Mehiläisvaha.

Valaisin, Vepsäläinen. Tuoli, Nomart. Matto, Kartell Flagstore.

Kaappiin ja seinään on molempiin valittu maalisävyksi L433 Atlantis.

Liukuvärimäinen sisustus huoneeseen


Sävy sävyyn ‑sisustusta toteuttaessa ei tarvitse valita kahden toisiaan lähellä olevan värisävyn väliltä, vaan voit valita ne molemmat! Vuoden 2019 Color Now ‑värikokoelma sisältää valikoiman sinisen, punaisen ja keltaisen eri sävyjä sekä muutamia eri vihreän sävyjä. Valitse haluamasi väri ja katso, miten sen eri sävyt sointuvat yhteen. 

Yhden värin eri sävyjen yhdistäminen on keino juhlistaa väriä täysin rinnoin. Saat aikaan liukuvärimäisen sisustuksen, kun yhdistelet eri sävyjä samasta väristä.  Lopputulos voi muistuttaa lähes monokromista sisustusta. 
 
Kokeile saman värin eri sävyjen yhdistämistä valitsemalla seinän väriin sopivia sisustuselementtejä, kuten tyynyjä, peittoja ja verhoja. Herkän vaaleanpunainen seinä on maalattu Tikkurilan Harmony-maalin sävyllä H320 Magnolia.

Sävy sävyyn ‑sisustaminen saa aikaan vaivattoman ja rauhallisen tunnelman. J426 Syreeni luo makuuhuoneeseen seesteisen tunnelman.

3 syytä kokeilla sävy sävyyn ‑sisustamista:

  1. Yhdistelemällä saman värin kaikkein vaaleimpia sävyjä keskenään saat aikaan harmonisen tunnelman, joka tekee tilasta rauhallisen.
  2. Sävy sävyyn ‑sisustus sopii myös pieniin tiloihin.
  3. Yksivärinen sisustus tuo tekstuurit parhaiten esille.