Maailman ympäri K319 Flamingon kanssa

Pitkän maanläheisten värien valtaaman ajanjakson jälkeen catwalkit ja messut ovat taas täynnä elinvoimaisia, iloisia värejä. Vuoden 2019 väri johdattaa meidät kohti kirkkaampien sävyjen aikakautta. 
Kuva: Milanon huonekalumessut (Salone del Mobile), Luca Fiammenghi

Pikkuhiljaa väritrendit liukuvat maanläheisistä ja rauhallisista murretuista sävyistä kohti kirkkaampia ja selkeämpiä sävyjä. Maanläheisten sävyjen, kuten nuden ja harmaan eri sävyjen, täyttämien kausien jälkeen, catwalkit ja messut täyttyvät nyt kirkkaammista sävyistä. Kaipuu johonkin uuteen ja mieltä nostattavaan on suuri. 

Catwalkeilta ja messuilta kotejamme ihastuttamaan 

Jo muutaman kauden ajan vaaleanpunaisen sävyt ovat raivanneet tietä muotimaailmassa rohkeammille muunnelmille.  Korallin‑, flamingon‑ ja lohenpunaisen sävyt valtaavat tilaa uuden vuoden statement-värinä. Carolina Herreran, Chanelin ja Schiaparellin välimallistot 2019 esittelivät ihanan elinvoimaisia persikan, oranssin ja vaaleanpunaisen sävyjä.

Milanon kansainvälisillä huonekalumessuilla (Salone del Mobile) persikkainen vaaleanpunainen oli esillä kasarityyliin. Metalliset yksityiskohdat ja pyöristetyt muodot näyttävät täysin uusilta uusissa sävyissä. Victoria and Albert Museumin Frida Kahlo ‑näyttely on myös täynnä vahvoja värejä, kuten elinvoimaista vaaleanpunertavaa persikkaa, tyypilliseen Kahlo-tyyliin. Sävyä voikin nähdä kaikilla taiteen ja muotoilun aloilla.  

Luonnollinen vaikutus 

K319 Flamingo tuo mieleen maiseman trooppisesta metsästä tai Miamin rannoista. Sävy muistuttaa päivän viimeisiä pilviin osuvia auringonsäteitä kaikissa oranssin ja vaaleanpunaisen sävyissä. K319 Flamingo ‑sävyä löytyy myös flamingon höyhenpeitteestä, kristallinkirkkaiden merien pohjan merenelävistä ja eloisista kukista.  

Väri, joka sopii kaikille 

Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalon mukaan vuoden väri K319 Flamingo on itseasiassa helppo väri käyttää, koska se voidaan yhdistää niin moneen sävyyn.  

 “Väri on niin voimakas, että jo pieni määrä sitä riittää tuomaan uutta piristystä sisustukseen. Pehmeä sävy on helppo yhdistää harmaan ja puun sävyihin.”