Toteuta musta kalanruototerassi

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski tuunasi terassilaudat uuteen uskoon kalanruotoladonnalla ja mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä. Näyttävä lopputulos saatiin aikaan parissa päivässä.

Valokuvaaja, bloggaaja ja stylisti Riikka Kantinkoski käsitteli kalanruototerassin mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä.

Käytetty sävy terassilaudoituksessa

Valtti Plus Terassiöljyn musta vakiosävy

Musta sävy luo modernin ilmeen terassille

Terassi käsiteltiin Tikkurilan uudella Valtti Plus Terassiöljyllä, jossa on ennennäkemättömän hyvä säänkesto ja UV-suojaus. Terassiöljyn erikoispigmentit antavat puupinnalle syvänkuultavan värin ja sitä on saatavilla kolmessa vakiosävyssä: musta, ruskea ja harmaa. Riikka valitsi laudoitukseen vakioväri mustan, joka luo arvokkaan, modernin ilmeen terassille.

Valokuvaaja, bloggaaja ja stylisti Riikka Kantinkoski käsitteli kalanruototerassin mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä.
Valokuvaaja, bloggaaja ja stylisti Riikka Kantinkoski käsitteli kalanruototerassin mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä.

Näin toteutat idean

 Esikäsittely

  1. Pese laudoitus Tikkurilan Tehopesulla. Pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan. Levitä Tehopesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia.

  2. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

Öljyäminen

3. Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän Valtti Plus Terassiöljyllä. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Käsittelyä ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Terassin on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

VINKKI! Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo ja nopea tehdä terassin öljykäsittely. Työväline yltää myös lautojen väleihin ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren. Käytä apuna telakaukaloa.
terassilasta

4. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.
Tikkurilan terassiöljylastalla käsittelet terassin kätevästi.

Tarvikkeet

10 neliön terassilaudoitukseen kuluu Valtti Plus Terassiöljyä 4 litraa ja muutos maksaa alle sata euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.

Valtti Plus Terassiöljy

Valtti Plus Terassiöljy on UV-suojattu ja erikoispigmenteillä sävytetty. Tuotteen säänkestävyys ja värinpysyvyys on erittäin hyvä.

Tehopesu

Tehopesu on patentoitu, veteen sekoitettava jauhe, joka muodostaa puuta syvältä puhdistavan ja valkaisevan pesuvaahdon. Erinomainen terassilaudoitusten ja puutarhakalusteiden pesuun ennen huoltokäsittelyjä.

Katuharja

Erityyppisiä harjoja voidaan käyttää pintojen puhdistamiseen tai pintojen kuviointiin.

Terassiöljylasta T7

Ergonomisella jatkovarteen liitettävällä terassilastalla on kätevä käsitellä terassilaudat ja niiden välit. Sieniä saatavilla kahta eri kokoa. Tarvitset lisksi telakaukalon sekä jatkovarren.

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski loi upean olohuoneen Color Now 2017 Hazy-värikokoelman sävyillä.

Idean toteuttaja: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>