Tuunaa betonipöytä terassille

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski tuunasi modernin betonipöydän terassille. Luo tyylikäs pöytä maalaamalla vaalean betonipöydän jalat tummiksi.
ColorNow 2017 lehden kuvitusta.

Käytetty sävy

Leikittele betonin ja hennosti kiiltävän maalipinnan kontrastilla

Karhea betonipöytä toimii upeana vastapainona herkille kasveille ja pehmeille sohvatyynyille. Voit valmistaa pöydän joko itse tai ostaa valmiina. Vaalea ja jykevä pöytäpinta kaipaa seurakseen kevyet ja tummat jalat.

Riikka maalasi metalliset pöydänjalat mustiksi Unica-ulkokalustemaalilla. Unica-ulkokalustemaali antaa pöydänjaloille hennosti kiiltävän pinnan. Pinnat hiottiin, puhdistettiin ja sen jälkeen maalattiin.

Vaikka betoni on huoleton materiaali, nosta pöytä talveksi varastoon. Betonin uriin jäätyvä vesi saattaa halkaista betonilevyn. Betoni kannattaa pinnoittaa Anti-Dust -pölynsidonta-aineella.

ColorNow 2017 lehden kuvitusta.
ColorNow 2017 lehden kuvitusta.
ColorNow 2017 lehden kuvitusta.

Jos valmistat betonipöydän itse, voit tehdä sen vanerisen valukehikon ja raudoitusverkon avulla. Rakenna valukehikko pohjalevyn päälle ja leikkaa raudoitusverkosta pala, joka mahtuu väljästi kehikon sisälle. Valmista valuaines, valuta 1/3 kehikkoon ja aseta raudoitusverkko valun päälle. Kaada loput aineksesta kehikkoon ja tasoita pinta. Valu kannattaa lopuksi suojata harsolla. Anna kuivua 3–4 vuorokautta kehikon sisällä.

Tarkemmat ohjeet betonipöydän valmistamiseen kannattaa etsiä verkosta.

Lue tarkempi ohje pöydänjalkojen maalaamiseen >>

Tarvikkeet


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.

Anti-Dust

Anti-Dust on sopiva tuote kiviainespintaisten kuivien sisätilojen seinä- ja kattopintojen sekä betonilattioiden pölynsidontaan.

Maalipesu

Sisäseinät, katot, lattiat ja kalusteet, joissa tarvitaan voimakasta liuotustehoa.

Yleissivellin S1

Laadukas keinoharjas helpottaa nopeasti kuivuvien tuotteiden työstämistä. Erityiset vesiohenteiset kaluste- ja lattiamaalit, lakat sekä paneelisuoja-aineet.

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski loi upean olohuoneen Color Now 2017 Hazy-värikokoelman sävyillä.

IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>

Tuunaa kasvihylly terassille

Stailisti ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski maalasi vanhan kirjahyllyn terassiolosuhteita kestäväksi. Uusi musta ulkoasu saatiin aikaan parissa päivässä Unica Akva -maalilla.

Katso idea >>

ColorNow 2017 lehden kuvitusta.