Puun palosuojamaalit

Huippuluokan vesiohenteiset palosuojamaalit ja -lakat puulle sisä- ja ulkopinnalle


Puu on suosittu rakennusmateriaali, koska se on ekologinen ja kestävä luonnonmateriaali, joka sitoo hiilidioksidia erinomaisesti. Rakennusmateriaalina puu on luja, esteettisesti kaunis, ja sen voi pintakäsitellä monella eri tavalla. Lisäksi puu on erinomainen lämpöominaisuuksiltaan ja parantaa tilan akustiikkaa. 

Kerrostalojen rakentamisessa suositaan nykyisin yhä enemmän puumateriaaleja ja puu on suosittu valinta myös rakennusten arkkitehtonisiin elementteihin kauneutensa vuoksi.
Tikkurilan palosuojamaali suojaa Joensuun Pihapetäjän kerrostalon julkisivuja
Joensuun korkeimman puukerrostalon julkisivuja suojaa vesiohenteinen Fontefire WF -palosuojamaali.
Lue lisää kohteesta

 

Puurakentamisen paloturvallisuutta koskevat asetukset voivat kuitenkin rajoittaa puun käyttöä. Turvallisuussyistä asuinkerrostaloissa, toimistorakennuksissa ja julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja kirjastoissa saattaa olla vaatimuksena käyttää palosuojattua puumateriaalia. Tällaisia vaatimuksia esitetään erityisesti silloin, kun koko rakennus on puusta tai joko sisä- tai ulkorakenteissa on käytetty paljon puumateriaalia.

Haluatko keskustella puun palosuojamaaleista asiantuntijamme kanssa?


Ota yhteyttä

Tikkurila palosuojalakka puulle: Fontefire WF Clear

Tikkurilan palosuojamaalit ja -lakat puulle: Fontefire WF -tuotteet sisälle ja ulos

Tikkurilan vesiohenteisilla puun palosuojatuotteilla, Fontefire WF maalilla ja lakalla, saavutetaan paras mahdollinen suoja paloa vastaan. Niitä voidaan käyttää kaikilla palosuojausta vaativilla puupinnoilla kuten ulkoverhouksissa ja sisätilojen puuseinissä, katoissa ja koristepaneeleissa. 

Altistuessaan kuumuudelle Fontefire WF -tuotteet laajenevat ja muodostavat eristävän vaahtokerroksen puun pinnalle. Fontefire WF -tuotteet ovat hyväksytty puumateriaalien korkeimpaan paloluokkaan B-s1, d0 standardin SFS-EN 13501-1:2007+A1:2009 mukaisesti. 

Fontefire WF - paras mahdollinen suoja paloa vastaan
Tikkurilan Fontefire WF -palosuojatuotteet laajenevat ja muodostavat eristävän vaahtokerroksen puun pinnalle.

Katso videolta, miten Fontefire WF -palosuojatuotteet toimivat käytännössä

Fontefire WF -tuotteet on suunniteltu käytettäväksi teollisissa pinnoitusprosesseissa. Tuotteet on helppo levittää ja ne kuivuvat nopeasti, mikä nopeuttaa pintakäsittelyprosessia, kasvattaa tuotantokapasiteettia ja vähentää kustannuksia. 

Tikkurilan palosuojamaalit ja -lakat

Fontefire WF - paras mahdollinen suoja paloa vastaan

Fontefire WF

Palosuojamaali ulko- ja sisäpinnoille

Fontefire WF Clear

Palosuojalakka sisätilojen puupinnoille

Akvilac WF 10

Kemikaalin kestävä pintalakka palosuojalakan päälle